”Arktisesta arkista” seminaarissa Lappeenrannassa 12.2.2014: ”Arktinen osaaminen – avain kasvuun”


Wirma Lappeenranta Oy, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Kaakkois-Suomen osaamiskeskus järjestivät 12.2. Arktinen liiketoiminta arksiseksi -seminaarin. Yrjö Myllylältä tilattiin yleisesitys arktisista mahdollisuuksista, ei meriteollisuuteen tai muuhun erityisteemaan keskittyen, jota hän on myös viime aikoina perusteellisesti tutkinut (www.amtuusimaa.net), koska näitä aiheita käsiteltiin mm. ABB:n tai Alfons Häkansin puheenvuoroissa.  Esitelmän aihe oli ”Arktinen osaaminen – avain kasvuun”. 

.

”Ympäristövahinkojentorjuntateknologiasta liiketoimntaa arktisilla alueilla” oli ympäristönprojektin johtaja Kari Rinteen estelmän aihe Alfons Håkans Oy:ltä. Esityksessä mm. esiteltiin caseja, miten uopnneista hylyistä saadaan öljy pois uudella teknologialla.

Yleisvaikutelma oli, että Lappeenranta menestyy voimakkaasti ympäristöön kytketyillä valinnoillaan, kuten energiatutkimuksellaan (40 % Suomen energiatutkimuksesta), tähän liitetyllä ja muulla arktisella tutkimuksellaan (mm. kylmätilainvestoinnit -60 asteen lämpötiloilla hitsauksen etc. kehittämiseksi ajankohtaisia) sekä tiiviillä yhteyksillä venäläisten kanssa (mm. valtiollisiin materiaalitekniikan laitoksiin) ja moniulotteisella yhteistyöotteella yrittäjien ja muiden toimijoiden kanssa. Lappeenrantalaisen venäläisen ystäväni esitellessä illalla kaupunkia, totesin, että se kuuluu Suomessa kasvukaupunkeihin Vaasan tapaan.

Wirma Lappeenranta Oy / www.businessinnovations.fi:Suuret kiitokset kaikille 12.2.2014 järjestetyn seminaarin osallistujille sekä erinomaisille esiintyjillemme! Arktisesta liiketoiminnasta arkista –tapahtuma keräsi 80 asiantuntijaa ja aiheesta kiinnostunutta Lappeenrantaan 12.2. Tapahtumassa esiteltiin mm. aktiviteetteja Venäjän sekä Norjan alueilla, kokemuksia eri teollisuuden aloilta sekä LUT:n meneillään olevista arktisista tutkimushankkeista. Pietarin pääkonsuli Pirjo Tulokkaan esitys tarjosi hyödyllistä Venäjä-tietoa myös muille kuin arktisista alueista kiinnostuneille. LUTin tutkimushankkeet keskittyvät erityisesti kylmänkestävien terästen käsittelyyn ja hankkeissa on tilaa aiheesta kiinnostuneille konepajoille. RD-Aluekehityksen Yrjö Myllylän värikäs esitys esitteli laajasti arktisten alueiden aktiviteetteja.” Katso tarkemmin ohjelma ja seuraavien alustajien esitykset linkistä www.businessinnovations.fi:

  • Tilaisuuden avaus – Ilkka Pöyhönen
  • Yritysten liiketoimintamahdollisuudet Venäjän arktisilla alueilla – Pirjo Tulokas
  • LUT toiminta tulevaisuus ja Venäjä yhteistyö arktiseen liiketoimintaan liittyen – Markku Pirinen
  • Matkalla pohjoiseen Norjan kautta – Martti Hahl
  • EU-RUS Innovation Forum Arctic Dimension – Leila Armila
Kategoria(t): 1. ALUEKEHITYS, 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, 3. STRATEGIAPROSESSIT, 4. Osaamis- ja koulutustarpeiden ennakointi, 5. Koillisväylä, Arktinen meriteknologia, 6. Kaivostoiminta, 7. Logistiikka ja yhteydet, 8. Energia ja ympäristö, 9.1 Matkailu, 9.2 Kauppa, rakentaminen, ICT, hyvinvointi, palvelut, O. YHDYSKUNTASUUNNITTELU JA MAANKÄYTTÖ Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s