Timo P. Kiviaho, kansainvälistämisemme edelläkävijä: ”Suomalaisen Joulupukin suosio Kiinassa kasvaa kohisten”


.

Timo P. Kiviaho lähdössä tapamaan pääministeri Jyrki Kataista Turkuun ja varautuu luovuttamaan hänelle Yrjö Myllylän kirjoittaman Arktisen meriteknologian ennakointi-raportin. Katso raportin luovutuskuva.

Timo P. Kiviaho kansainvälistämisemme edelläkävijä.  Nokian tehtaiden ja verkostojen ylösajosta Aasiassa osaltaan vastannut Timo P. Kiviaho tunnetaan yhä enemmän myös suomalaisen Joulupukin lähettämisestä ”Suomen suurlähettilääksi” Kiinaan!  Tämä on merkittävä ansio, joka on näkynyt Suomessa mm. lisääntyvinä kauppoina ja kiinalaisturistien määrän kasvuna. Timon tekemä työ ansaitsee tulla hyvin huomioiduksi.

Katso kuvat – Joulupukki Kiinassa

Timo P. Kiviahon ja hänen yhteistyökumppaniensa ideoinnista ja toimesta Joulupukin ympärille kehitetty ajatus konkretisoitui Kiinan Mohessa vuodesta 2010 alkaen, jolloin Joulupukki aloitti  työnsä. ”Joulupukin ympärillä toiminnot Kiinassa kasvavat kuin pullataikina ja alueelle on rakentumassa Joulupukin kaupunki kuin Las Vegas aikoinaan USA:ssa. Kaupungin keskuksena on suomalainen Joulupukki!”, kertoo Timo P. Kiviaho. Joulupukki on ”Suomen suurlähettiläs”, hyvän tahdon lähettiläs, suomalaisen viennin edistäjä. Kiinalaiset tietävät, että Joulupukki tulee Suomesta ja ovat siksikin hyvin kiinnostuneita Suomesta. Sen suosia kasvaa nyt kohisten. Kiinassa ei ole aiemmin ollut vastaavaa  joulupukkia ja siihen liittyvää kulttuuria.

Kiviahon Joulupukki-esimerkki osoittaa, miten konkreettiset asiat alkavat ideoista ja muuttuvat vain peräänantamattoman sitkeyden avulla työtä tekemällä, asioita ja ihmisiä yhdistämällä, konkreettiseksi leiväksi ja hyvinvoinniksi laajoille piireille.  Joulupukki myös työllistää suomalaisia konkreettisella tavalla: Helsingin Sanomien 5.11.2011 kerrotaan, miten Timo P.Kiviaho opettaa pestiin lähtevää joulupukkia syömään puikoilla  ”Turkulaismies pestattiin Joulupukiksi Kiinaan”. Kiinalainen Joulupukki myös puhuu Suomea tietenkin Kiinan lisäksi, minkä Timon edustama toimisto on hänelle opettanut. Olosuhteet ovat Mohessa talviset, esimerkiksi tammikuun alussa pakkasta oli noin -45 astetta  (katso tuoreet lumikuvat alla) eikä olosuhteissa Joulupukillakaan siten ole aivan helpot oltavat. Esitänkin tässä arktiseen teemaan perehtyneenä asiantuntijana olettamuksen, että tämä  voisi olla tärkeä tutkimusteema itseänsä kunnioittavalta hyvinvointitutkimuslaitokselta, joka haluaa profiloitua Joulupukin hyvinvoinnin edistämisellä unohtamatta Joulupukin apulaisia, jotka kuljettavat kasvavassa määrin lasteja Koillisväylällä erittäin ankarissa ja kylmissä olosuhteissa. Tässä, kuten Koillisväylän pakettien kuljettamisen työolojen kehittämistutkimuksen hankevalmistelussa, suosittelen olemaan yhteydessä allekirjoittaneeseen, tämän artikkelin toimittajaan tai Timo P. Kiviahoon.

Suomalainen Joulupukki toimii todella suurlähettiläänä ja viennin edistäjänä Suomelle ja voi samalla promotoida suomalaista osaamista laajemminkin. Useimmat tutustuvat joulupukkiin ja Suomeen Mohessa ensimmäistä kertaa ja suunnittelevat seuraavaksi matkaa Suomeen tapaamaan joulupukkia Suomen Lapissa ja tutustumaan Suomeen ja sen tarjontaan ja jopa erilaisiin ostomahdollisuuksiin laajemmin.

Suosittelen Timo P. Kiviahoa Suomen teknologisen viennin edistämisen ja kansainvälisen viestinnän ja markkinoinnin tehtäviin laajemminkin hänen näkemyksellisyyden ja kyvykkyytensä vuoksi.  Kiinan lisäksi kannattaa hyödyntää hänen kontaktejaan ja osaamistaan Eurooppaan ja muualle maailmaan. Olen tuntenut hänet vuodesta 2010 ja huomannut, että hän toimii rakentavasti ja  diplomaattisesti yhteistä etua ajaen  yhdistäen toimintaan jatkuvasti paikallisen ja globaalin tason. Hänen vahvoja intressejään havaintoni mukaan on yrittäjyyden edistäminen, kansainvälistäminen ja viennin edistäminen. Suosittelen käyttämään hyväksi hänen tai edustamansa toimiston kautta Kiinassa jo vuodesta 2010 toiminutta Joulupukki-suurlähettilästä, teollisuudenalasta riippumatta.

  • Timon löytää myös Linkedinistä tai Facebookista, joissa mm. tätä kirjoittaessa raporttia aasialaisvaltuuskunnan tutustuttamisesta suomalaiseen Cleantech-klusteriin.

Katso China Tekway Ltd, Timo P. Kiviaho kuvat:

Suomalainen Joulupukki Kiinassa jo vuodesta 2010

Valokuvien Copyright China Tekway Oy Ltd, Timo Kiviaho. China Tekway’s 6th Finnish Santa to China Mohe Santa World. Julkaistu luvalla.

.

Suomalainen Joulupukki Kiinassa tammikuun alussa 2014, ulkona jopa -45 astetta. Copyright China Tekway Oy Ltd, Timo Kiviaho. China Tekway’s 6th Finnish Santa to China Mohe Santa World, Www.chinatekway.com.

.

.

Suomalainen Joulupukki Kiinassa  Mohen Santa World kylässään tammikuun alussa 2014. Copyright China Tekway Oy Ltd, Timo Kiviaho. China Tekway’s 6th Finnish Santa to China Mohe Santa World, Www.chinatekway.com.

.

.

Suomalainen Joulupukki Kiinassa Mohen Santa World kylässään tammikuun alussa 2014. Kiinalainen paketointikulttuuri on tuontitavaraa myös Suomeen. Copyright China Tekway Oy Ltd, Timo Kiviaho. China Tekway’s 6th Finnish Santa to China Mohe Santa World, Www.chinatekway.com.

.

.

Suomalainen Joulupukki Kiinassa Mohen Santa World kylässään tammikuun alussa 2014. Kiinalaisille on suuri tapahtuma nähdä ensimmäistä kertaa elämässään Joulupukki, joka on lisäksi suomalainen hyväntahdon suurlähettiläs. Copyright China Tekway Oy Ltd, Timo Kiviaho. China Tekway’s 6th Finnish Santa to China Mohe Santa World, Www.chinatekway.com.

.

.

Hyvän tahdon suurlähettiläs Suomesta, Suomalainen Joulupukki Kiinassa Mohen Santa World kylässään tammikuun alussa 2014 -45 asteen pakkasessa toivottaa  kiinalaiset vieraansa Mohessa tervetulleeksi Suomeen. Kiinalaisten joulu- ja muiden matkailijoiden määrä onkin lähtenyt merkittävään kasvuun Suomessa.  Joulupukki, joka on lisäksi suomalainen hyväntahdon suurlähettiläs. Copyright China Tekway Oy Ltd, Timo Kiviaho. China Tekway’s 6th Finnish Santa to China Mohe Santa World, Www.chinatekway.com.

.

”Vuonna 2010 avaamamme Santa Mohe Land kasvaa kuin pullataikina…kuten Las Vegas 1950-luvulla keskellä autiomaata…”

Timo P. Kiviaho on todellinen aluekehittäjä ja joulupukki-case Kiinassa hyvä käytäntö, josta voi oppia lisää. Määritelmäni mukaan aluekehittäjä on se, joka yhdistää innovaatioiden kannalta tärkeät osatekijät, ei välttämättä se, joka kantaa virallisesti aluekehittäjän titteliä.  Timo näyttää tehneen sen parhaimmalla mahdollisella tavalla sen käytännössä meille esimerkiksi. Tämän vuoksi on paikallaan esittää vielä  pari lisäkysymystä:

Mikä oli Mohe ennen Joulupukkia? Miten Joulupukki on muttanut Mohea? Miten kävijävirrat ovat kehittyneet? Mitä muuta Mohen ympäristöstä löytyy?

Mohessa oli aikaisemmin kultakaivos, mutta se on jo suljettu … nyttemmin tämä noin 100 000 asukkaan arktinen kylä elää paljolti matkailusta sekä kalastuksesta ja metsästyksestä. Ilma on todella puhdasta ja luonto ainutlaatuista (Amurin tiikerin asuinaluetta n. 400 -500 yksilöä) … saastuttavaa teollisuutta ei ole satojen mailien satojen mailien etäisyydellä … paikalliset ovat jalostaneet puhtaista mustikoistaan mm. suosittuja mustikkajuomia ja makeisia. Kiinan ’Lapin’ JOULUMAASSA ON KÄYNYT JO YLI 1 000 000 matkailijaa Kiinasta, Singaporesta, Thaimaasta, Japanista …Parhaillaan kartoitamme mohelaisille poroja, Suomen pystykorvia ja teollisia savustamoita peuran- ja hirvenlihoille. Venäjän öljy- ja kaasukentiltä on vedetty öljyputkia Kiinan puolelle isoihin öljyn välivarastoihin (kuvia tulossa lähiaikoina) …. Vuonna 2010 avaamamme Santa Mohe Land kasvaa kuin pullataikina … kuten Las Vegas 1950 -luvulla keskellä autiomaata … on laskettelukeskusta, jäärallikilpailuja, koskikalastusta kesäisin, messuja, lumiveistoskilpailuja, uusia hotelleja, vuokramökkejä, kylpylä spa tulossa, myös Mr Putin vieraili jokin aika sitten alueen 5 -tähden hotellissa.

Tiivistetysti voisi sanoa, että Timon motto aluekehittämisessä on ”paikallisuudessa on voimaa …” ja ”locally globally”.

Artikkeleita sanomalehdistössä  Suomen tärkeimmästä vienninedistäjästämme Joulupukista Kiinassa

China Tekway in Press:

Timo P. Kiviahon ja Yrjö Myllylän yhteistyöhankkeita

FB-keskustelua Timon seinällä 25.1.2014…. VUONNA 2010 AVAAMAMME SANTA MOHE LAND KASVAA KUIN PULLATAIKINA …ja tässä tapauksessa lähtökohta idea ja voimakas tahto myös julkisella puolella löytää uutta elämää ja satsata alueeseen. Nyt kehitys tapahtuu pitkälti luonnollisella kassavirralla alueen kasvaneen vetovoiman vuoksi -45 asteen pakkasista huolimatta. Tämä taas perustuu ytimeltään suomalaiseen Joulupukkiin. Nämä tekijät olisivat olemassa Suomessakin, tahtoa parantaa elinoloja ja ideoita, mutta nämä pitäisi saada kohtamaan. Esitän, että  julkinen sektori ja koko Suomi antaa mahdollisuuden tässä artikkelissa esitetyille toimijoille näyttää mahdollisuudet paikallisesti tai / ja Suomi AB:n tai miksei Euroopan unionin tasolla.  Suosittelen Timoa P. Kiviahoa myös Suomessa hankkeissa käytettäväksi elinkeinojen pohjan uusiutumista tavoittelevilla alueilla ja Suomi AB:n tasolla.

***

Joulupukin sää Kiinan Mohessa

Klikkaa tästä lämpötila ja sääolot Kiinan Mohessa tällä hetkellä

Kategoria(t): 1. ALUEKEHITYS, 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, 3. STRATEGIAPROSESSIT, 4. Osaamis- ja koulutustarpeiden ennakointi, 5. Koillisväylä, Arktinen meriteknologia, 7. Logistiikka ja yhteydet, 8. Energia ja ympäristö, 9.1 Matkailu, 9.2 Kauppa, rakentaminen, ICT, hyvinvointi, palvelut, METODI Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s