SUOMEN VISIOSTA: “Pohjoisuus yhdistää suomalaiset ja Suomessa asuvat“


.

Kansakunta ilman suuntaa näivettyy. Suomen suuntaa johtajien sanomana selvitellessä on tullut mieleen,  että se on arvoverkkojen kansainvälistämistä (käytännössä myös romuttamalla tietoisesti toimivia kustannustehokkaita klustereita, ks. alla olevat kirjoitukset), uusiutuvaa energiaa, peliteollisuutta, robotiikkaa ja biotaloutta yms. uuden teknologian mukanaan tuomaa.  Mielestäni visiosta ja suunnasta puuttuu olennaisimipia asioita, millä esimerkiksi naapurimme Norja, ehkä Ruotsikin ja Venäjä tulevat nyt toimeen. Esimerkiksi Norjassa jokainen kansalainen on miljonääri valtion öljyrahaston turvin, näin voisi olla Suomessakin.  Otan osaltani kantaa vahvalla sitoumuksella Suomen suuntaan, jonka katson heijastavan myös laajempien piirien tahtoa ja perustuvan muutostrendien hyödyntämiselle ja eräällä tavalla jatkuvalle palkitun parhaimman ennakointikäytännön hyödyntämiselle. Kiitos kaikille tilaajille!

– Toivottavasti yhteistyö voi jatkua vision alueellisiksi tarkentamisiksi, toimintaohjelmien laatimisiksi ja sen toteutuksiksi. On myös huomioitava, että visiot on aina toteuttanut sitoutuneet ihmiset. Visio ei toimi, jos niiden toteuttamiseen sitoutuneille ihmisille ei anneta mahdollisuuksia. Ks. lisää

SUOMEN VISIOSTA: “Suomi elää tulevaisuudessa metsän lisäksi merestä ja maaperän rikkauksista sekä arktiseen ympäristöön kytketystä osaamisesta“.

Ks. myös

Kategoria(t): 1. ALUEKEHITYS, 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, 3. STRATEGIAPROSESSIT, 4. Osaamis- ja koulutustarpeiden ennakointi, 5. Koillisväylä, Arktinen meriteknologia, 6. Kaivostoiminta, 7. Logistiikka ja yhteydet, 8. Energia ja ympäristö, 9.1 Matkailu, 9.2 Kauppa, rakentaminen, ICT, hyvinvointi, palvelut, METODI, O. YHDYSKUNTASUUNNITTELU JA MAANKÄYTTÖ Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s