Maailman ensimmäinen kansainvälinen talvipyöräilykongressi onnistui Oulussa 13.-14.2.2013


https://i0.wp.com/www.navico.fi/wcc/kaleva_03b.jpg

Kaleva 13.2.2013, Navico Oy:n leikearkisto, http://www.navico.fi.

Maailman ensimmäinen kansainvälinen talvipyöräilykongressi pidettiin onnistuneesti Oulussa 13.-14.2.2013 ( ks. www.ibikeoulu.com/). Kongressin talvipyöräilyteemaa ja siihen liittyvän kehittämistoiminnan vahvistamista   Oulussa oli pidetty esillä useita vuosia kansainvälisestä paineesta ja kysynnästä johtuen. Lopulta alueen yritykset, erityisesti Navico Oy, päätti ottaa riskin ja lähteä rakentamaan kongressia. Private-public -malli toteutui (public-private -mallikin mahdollinen). Mukaan saatiin tietojeni mukaan tämän tyyppisessä hankkeessa välttämättömät julkiset toimijat ja tahot, kuten Oulun kaupunki ja Business Oulu sekä Liikenne- ja viestintäministeriö. Kongressin lykkäämistä edelleen esitettiin, mm. kun se oli jo päätetty pitää mm. sillä perusteella, että hyvää asiaa ei kannata kiireellä pilata (allekirjoittaneenkin levittäessä aiheesta viestiä eli kutsua kongressiin). Se kuitenkin oli päätetty pitää  ennen kuin lumet ehtisivät sulaa. Onneksi lunta ja pakkasta riitti. Esityksiä tarjottiin runsaammin kuin oli kaavailtu, joten tältäkin puolelta tilaisuus ylitti odotukset.

Tilaisuuden tiimoilta on muutamia puheenvuoroja Liikennementorin blogissa. Esimerkiksi seuraava Pyöräilyhaastattelu – kehumatta paras: ”Vastaukseni Eltis-ryhmän itävaltalaisen ohjaajan Robert Pressl`n Oulun talvipyöräilykongressissa 12.2.2013 tekemiin kysymyksiin Oulun pyöräliikenteen perusteista. Haastattelutilanteessa päästiin puolitiehen. Eltis on European local transportation information system.  www.eltis.org…”

Viimeisimmät Liikennementorin blogiaiheet talvipyöräilykongressista

Allekirjoittaneen aikaisempia viittauksia aiheeseen

Jokunen keskustelupuheenvuoro aiheesta Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Helsingin toimintaryhmän palstoilla ennen kongressia paperien jättöaikana

Kategoria(t): 1. ALUEKEHITYS, 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, 3. STRATEGIAPROSESSIT, 4. Osaamis- ja koulutustarpeiden ennakointi, 7. Logistiikka ja yhteydet, 8. Energia ja ympäristö, 9.1 Matkailu, O. YHDYSKUNTASUUNNITTELU JA MAANKÄYTTÖ Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s