5 TEESIÄ YRITTÄJYYDESTÄ


Cursor Oy uutinen 26.5.2021:

Kaakkois-Suomen yrittäjyyskasvatuksen strategia on päivitetty

”Strategia on tehty varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten avuksi tukemaan ja helpottamaan tavoitteellista ja suunnitelmallista yrittäjyyskasvatuksen toteuttamista. Strategiset painopisteet ovat

  1. oppimis- ja työelämäkulttuurin kehittä­minen
  2. verkostoyhteistyö
  3. yrittäjyyskasvatuksen johtaminen

Pai­nopisteet koskettavat kaikkia koulutusasteita, oppilaitoksia ja sidos­ryhmiä, ja ne tulee täsmentää konkreettisiksi toimenpiteiksi kussa­kin organisaatiossa. Painopisteet ottavat kantaa toimintakulttuuriin, pedagogiseen näkemykseen, yhdessä tekemiseen ja johtamiseen.  Konkreettiset kouluastekohtaiset tavoitteet on jaoteltu varhaiskas­vatuksen, perusopetuksen, lukiokoulutuksen, 2. asteen ammatillisen koulutuksen sekä korkeakoulujen mukaan. Eri kouluasteiden tavoit­teissa on kolme eri näkökulmaa – oppijan, opettajan ja oppilaitoksen tasot, joille kaikille on asetettu omat tavoitteet.

Yrittäjyyskasvatus on lapsille ja nuorille suunnattua opetusta ja kasvatusta, joka edistää positiivista suhtautumista yrittäjyyteen. Yrittäjyyskasvatuksen tavoitteena on lisätä yrittäjyyttä yhteiskunnassa. Yrittäjyyskasvatus on myös osa kaikkien koulujen opetussuunnitelmia. Yrittäjyys on yksilön kykyä muuttaa ideat toiminnaksi. Yrittäjyys sisältää luovuuden, innovaatiokyvyn ja riskinoton, kyvyn suunnitella ja johtaa toimintaa tavoitteiden saavuttamiseksi.”

___

Strategian valmistelua varten myös Yrjö Myllylältä pyydettiin ns. nostoja yrittäjyyteen liittyen. Seuraavassa on valikoituja nostoja strategian sivulta 6:

Toimeksiannon Myllylä suoritti siten, että laati 12 teesiä yrittäjyydestä, jotka hän toimitti Kaakkois-Suomen toimijoille. Nostojen pohjalta Myllylä tuotti myös alla olevan videoblogin, Mitä on yrittäjyys?

Kategoria(t): 1. ALUEKEHITYS, 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, 3. STRATEGIAPROSESSIT, 4. Osaamis- ja koulutustarpeiden ennakointi, 9.1 Matkailu, 9.2 Kauppa, rakentaminen, ICT, hyvinvointi, palvelut, METODI Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s