Kirjoittajan puheenvuoro ”Vaikuttaminen kävelyn ja pyöräilyn hyväksi” kirjan esittelytilaisuudessa 20.2.2015


Liikennementorin blogisivusto, Mauri Myllylä 24.2.2015

Kirjoittaja ja kirja.

Kirjoittaja ja kirja.

”Vuosi 2015 on Suomessa kirjan vuosi. Vuoden tavoitteena on edistää lukemista ja kaikkea kirjan käyttöön liittyvää toimintaa, nostaa lukeminen ilon ja elämysten lähteeksi. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Jenni Haukio ovat viikon suojelijoina tunnuslauseella: Antakaa lapselle lukuaikaa! Luen, siis ajattelen! Kirjani julkaiseminen on mukana kirjan vuoden tapahtumakalenterissa.

Seitsemän miehen voima on laulu kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä. Se on Toukolan poikien pilkkalaulu veljeksille, jotka olivat menossa oppitunnille lukkarin kouluun. Pilkan perimmäisenä kohteena oli veljesten apc-kirjat, jotka lensivät seuranneessa tappelussa jorpakkoon.

Lukkarin koskettavat sanat kirjan loppupuolella kerrotussa sovintotilaisuudessa ovat kirjailijan hiljaista tietoa Suomen kansalle sen eri elämän tilanteisiin: Taisteluun ankaraan he ryhtyivät, astuivat uljaasti kamppailemaan omaa sydäntänsä, syvälle juurtunutta laiskuutta, jäykkää tylyä maata, kylmiä rämeitä ja soita vastaan ja voittivat kaikki oman tahtonsa järkähtämättömyyden ja Herran Sebaotin avulla.”

Ks. koko kirjan esittelytilaisuudessa pidetty puheenvuoro Liikennementorin blogi-sivustolta:

Kategoria(t): 1. ALUEKEHITYS, 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, 3. STRATEGIAPROSESSIT, 4. Osaamis- ja koulutustarpeiden ennakointi, 7. Logistiikka ja yhteydet, 9.1 Matkailu, 9.2 Kauppa, rakentaminen, ICT, hyvinvointi, palvelut, METODI, O. YHDYSKUNTASUUNNITTELU JA MAANKÄYTTÖ Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s