FB seinäpäivityksiä 26.-29.9.2013: Ilmastonmuutos, Greenpeace-case, Itämeren ja arktisen alueen yhteistyö


 1. (Tykkäykset ja kommentit poistettu. Linkkien kuvat eivät näy.)
  Yrjö Myllylä jakoi linkin.
  Euroopan rajoista, Siperian sijainnista, ilmastonmuutoksesta, Itämeren alueen yhteistyöstä ja mitä meidän pitiäisi tehdä hankkeista, en nyt käy tarkempaa puhetta. Olen käytettävissä, kattavin teos on ”Arktinen ja Itämeren kasvualue Suomen i…Näytä lisää
  Aluekehitys RD julkaisuesittely: Arktinen ja Itämeren kasvualue Suomen intressien polttopisteessä
  rdaluekehitys.net
  . Myllylä, Yrjö (2010). Arktinen ja Itämeren kasvualue Suomen intressien polttopisteessä. 92 s. Työ- ja elinkeinominsteriö, alueiden kehittäminen, 43/2010. <http://www.tem.fi/files/27375/TEM_43_&#8230;
 2. Muutamia puheenvuoroja aiheesta on ollut mm. Ruotuväki-lehden Nurkassa ja muissa maanpuolustusalankin artikkeleita. Myös Murmanskin alueen erityinen rooli Luoteis-Venäjän ja Venäjän kokonaisuudessa on syytä ymmärtää http://aluekehitys.internetix.fi/fi/sisalto/05_julkaisut/ruotuvakinurkka0810
 3. Tässä eräällä tavalla Venäjän elintärkeiden intressien ymmärtämisasiaa Hesarin pääkirjoitussivulla Vieraskynäkirjoituksena vuonna 2006 (2007) silloisen Viron patsaskiistan yhteydessä kirjoitettuna http://aluekehitys.internetix.fi/fi/sisalto/05_julkaisut/hsvieraskyna310507
 4. Se mnitä haluan sanoa kaikille suomalaisille on tärkeää ymmärtää: Venäjän geopolliittiset intressit ovat siirtyneet kylmän sodan päättymisen ja Venäjän (Neuvostoliiton) hajoamisen jälkeen entistä enemmän pohjoiseen ja jatkavat siirtymistään kohti Jäämerta-….Näytä lisää
  Russia’s geopolitical focus has moved to the North – The Development of Murmansk Region in the…
  yrjomyllyla.com
  Myllylä, Yrjö (2010). Russia’s geopolitical focus has moved to the North – the development of the Murmansk region in the light of three scenarios. Baltic Rim Economies Bimonthly Review 4/2010, 31.8…
 5. Puheena oleva Prirazlomnojen öljynkenttä ja porauslautta sijaitsevat siis Euroopan koillisosassa eikä Siperiassa, kuten nyt YLE-meille opettaa (YLE uutiset eilen ja tänään). Löydät tämän pisteen esim. linkistä auekeavasta artikkelista ”salmiakin oikesta kulmasta” (klikkaa kuvaa suuremmaksi) https://yrjomyllyla.com/2012/05/04/оценка-промышленного-и-логистическо/
  ”ОЦЕНКА ПРОМЫШЛЕННОГО И ЛОГИСТИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ МУРМАНСКОЙ ОБЛАСТИ методом Дельфи И ОСВОЕНИЕ…
  yrjomyllyla.com
  ОЦЕНКА ПРОМЫШЛЕННОГО И ЛОГИСТИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ МУРМАНСКОЙ ОБЛАСТИ методом Дельфи И ОСВОЕНИЕ НЕФТЕГАЗОВЫХ РЕСУРСОВ АРКТИК Йрьё Мюллюла , Университет Йоенсуу, кафедра географии, Финляндия Олег Андрее…
 6. Uutisotsikoita etenkin ilmastonmuutos, Greenpeace, Itämeren alueen yhteistyö. Olisi paljon sanottavaa, puutun nyt aluksi parilla päivityksellä mielestäni tärkeimpään. Ensiksi pitää aloittaa perusmaantieteestä, missä on Euroopan rajat? Löysi…Näytä lisää
  Internetix – Lukion ja peruskoulun kursseja
  opinnot.internetix.fi
  Internetixissä voit opiskella lukion ja peruskoulun kursseja myös etänä!
 7. Terveisiä Helsinki Climate Forum: Arctic Urgency tilaisuudesta. Sanoin omassa puheenvuorossani, että ihmisen lisääntyvää aktiivisuutta pitää selittää arktisessa ainakin 3lla muulla tekijällä ilmastonmuutoksen lisäksi ja yritin avata nämä. Li…Näytä lisää
  Ilmastopaneelin puheenjohtaja patistaa ottamaan ilmastotieteen vakavasti
  yle.fi
  Hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n puheenjohtaja Rajendra Pachauri korostaa uuden raportin johtopäätöstä, että ihmisen vaikutus ilmaston lämpenemiseen on erittäin todennäköinen.
  • Kirjoita kommentti…
 8. Yrjö Myllylä
  28. syyskuuta via The Guardian
  • Let’s  continue discussing aftet Helsinki Climate Forum, what we should do taking account development in Arctic especially from point of view environment business. Please take contact to develop co-operation projects on theme.

   Climate change: IPCC issues stark warning over global warming

   http://www.theguardian.com

   Call to ’stop dithering about fossil fuel cuts’ as expert panel warns entire globe is affected
 9. Tänään sitten keskusteluissa mukana ja illallisella Nobel-palkitun IPCC:n pääjohtajan kanssa, jos asiat menevät hyvin. Mitkähän olisivat hyviä kysymyksiä pääjoht Pachaurille, jos tulee paikka kysyä?
  Katsotaan meneekö päivä suunnitellusti.
  Stop and go! | University of Helsinki
  uutiset.helsinki.fi
  Helsinki Climate Forum focuses on the conflict of the melting Arctic.
 10. Tässä Helsinki Climate Forumissa on kannaltani vähän sama malli ja osin teemakin kuin ns. Fintrip-seminaarissa. Perinteisen luennoinnin ohella tämä yksi malli osallistua keskusteluun sovittaessa:
  http://amtuusimaa.net/2012/09/03/uusi-pohjoisen-maantiede/
  Fintrip: Uusi pohjoisen maantiede
  amtuusimaa.net
  Ajankohtaista, ilmottautumisaika meneillään: 7.9.2012 Tulevaisuuden liikenteen tutkimus-, ennakointi- ja innovaatiotoiminta, FINTRIP-seminaari (Alla oleva teksti kopio Fintrip-hankkeen seminaarioh…
 11. Vielä voitte ilmoittautua ehkä (jos ei ole jo täynnä) korkean tason ilmastofoorumiin,jossa puhuu mm. IPCC:n pääjohtaja
  http://www.sitra.fi/tapahtumat/helsinki-climate-forum . Myös allekirjoittaneella on vaativa tehtävä 1. paneelin yhdestä 4…Näytä lisää
  Helsinki Climate Forum
  Helsinki Climate Forum: Arctic Urgency on korkean profiilin konferenssi. Ilmastonmuutosta käsittelevän tapahtuman järjestävät…
 12. Tänään on julkistettu IPCC:n 5. raportin ensimmäinen osa. Saatan tämän tiedoksi, koska olen saanut kutsun ja ilmoittautunut IPCC:n pääjohtajan nimeä kantavalle harvinaiselle Akateemiselle illalliselle huomenna lauantaina Helsingissä. Paino…Näytä lisää
  Ymparisto > IPCC:n uusi raportti: lämpötilan nousu pahimmillaan lähes viisi astetta
  Hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n uusimman raportin ilmastotiedettä käsittelevä ensimmäinen osa on hyväksytty IPCC:n kokouksessa Tukholmassa. Vakavimman skenaarion mukaan maapallon keskilämpötila voi nousta vuosisadan loppuun mennessä lähes viisi astetta. Kansainvälisesti asetettu tavoite lä…
 13. Suositus onkin, että allekirjoittanut voisi olla a) koulutuksen kautta ja / tai b) alueellisten sovellusten kautta viemässä arktisen mahdollisuuksia kunkin alueen toimintaan. Esimerkiksi koulutustilaisuuksien malleja löydät tästä http://rdaluekehitys.net/2013/09/15/ajankohtainen-koulutusteema-mita-on-arktinen-osaaminen/
  Ajankohtainen koulutusteema: Mitä on arktinen osaaminen?
  rdaluekehitys.net
  Ajankohtainen koulutusteema on arktinen osaaminen sovellettuna kohderyhmän näkökulmasta. Arktinen osaaminen on Suomen Sampo! RD Aluekehitys Oy on johtava taustavaikuttaja arktiseen toimintaan liitt…
 14. Arktinen ja Itämeren kasvualue Suomen intressien polttopisteessä. 92 s. Työ- ja elinkeinominsteriö, alueiden kehittäminen, 43/2010. <http://www.tem.fi/files/27375/TEM_43_2010_netti.pdf> julkaisun tuloksia tulisi ilmplementoida Ilmastopaneelien lisäksi alueilla Suomessa, kuten Uudenmaan ELY-keskus teki tilauksesssaan esimerkillisestihttp://amtuusimaa.net/2013/06/01/arktisen-meriteknologian-ennakointi-loppuraportti/
  ARKTISEN MERITEKNOLOGIAN ENNAKOINTI – LOPPURAPORTTI
  amtuusimaa.net
  Arktisen meriteknologian ennakointihankkeen loppuraportti on valmistunut. Uudenmaan ely-keskus 1.6.2013: Uudellamaalla voi olla johtava rooli Suomessa ja maailmassa arktisessa meriteknologiassa my…
Kategoria(t): 1. ALUEKEHITYS, 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, 3. STRATEGIAPROSESSIT, 5. Koillisväylä, Arktinen meriteknologia, 7. Logistiikka ja yhteydet, 8. Energia ja ympäristö Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s