Team Finland tapahtuma 28.5.2013 Finlandia -talolla, taustakyselyn mukaan lähialueet, etenkin Venäjä, tärkeitä pk-yritysten kiinnostuksen kohteita


Team Finland tapahtuma 28.5.2013 Finlandia -talolla, taustakyselyn mukaan lähialueet, etenkin Venäjä, tärkeitä pk-yritysten kiinnostuksen kohteita.

WP_002769

Ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb esitteli pk-yritysten kansainvälistymiskyselyä, johon muiden muassa RD Aluekehitys Oy:n edustaja osallistui.

Ilmoittaudu Team Finlandin vienninedistämistilaisuuteen Finlandia-talolle tiistaina 28.5.2013 klo 9-12.30. Tilaisuus perustuu mm. yrityksille suunnatun kyselyn purkuun. i RD Aluekehitys Oy oli yksi yritys, jolle ulkomaankauppaministeri Aleksander Stubbin allekirjoittama kysely kohdennettiin ja vastaukset ovat mukana esiteltävässä aineistossa.

***

RD Aluekehityksen toimesta kansainvälistymisstrategioita ja julkisen sektorin roolia on pohdittu mm. alla olevassa teoksessa. Sen mukaan jo kansainvälistyneille pk-yrityksille (jotka päätettiin valita tärkeimmiksi asiantuntijoiksi) kohdennetussa kyselyssä kansainvälistymispalvelujen kehittämisessä julkiselta sektorilta odotetaan yleislääkärin roolia, joka kykenee ohjaamaan ja verkottamaan kansainvälistymispalveluja yritysten käyttöön.

Dynaamisuuden kannalta on tärkeää hyödyntää myös yksityiset kansainvälistymispalvelut ja kerryttää niiden osaamista työnjaolla. Kiistatta on tärkeää, että valtiota ja valtiota lähellä olevia toimijoita tarvitaan etenkin kun puhutaan luonnonvarojen hyödyntämiseen – mikä on valtioiden intressipiirien ytimessä – liittyvistä vientituotteista. Tärkeää olisi pohtia myös veturiyritysten roolia, joissa valtio on mukana (vrt. aiemmin Neste pk-yritysten keskeinen vienninedistäjä, kunnes strategiaa muutettiin palmuöljyyn).

Luoma, Ossi & Myllylä, Yrjö (2003). Development of T&E Centre Services Promoting Exports and Internationalisation. 58 p. Ministry of Trade and Industry. Studies and Reports 2/2003. <http://julkaisurekisteri.ktm.fi/ktm_jur/ktmjur.nsf/All/D8A68F27C09FCF6FC2256CC300435F8C>

Esimerkiksi RD Aluekehitys on valmis tuottamaan viestintämateriaalia sisällönosaajana Arktisen meriteknologian tulevaisuuden mahdollisuuksista tuoreen Arktisen meriteknologian ennakointihankkeen pohjalta hankkeen jatkotoimenpidesuosituksen mukaisesti. Ajatuksellisesti se sopisi Team-Finlandin tarpeisiin, mutta käytännön tasolla yhteistyön viennin edistämiseksi tässä asiassa  ratkaisevat yksittäiset toimijat ja virkamiehet Team Finlandista puhuttaessa, koska se edustaa valtion toimijoita. Oikeasta tiedosta ja viestintämateriaalista olisi suuri hyöty eikä se välity vain Team Finlandin sisäisellä yhteistyöllä toimijoiden käyttöön. Ks. seuraava artikkeli:

AMTE-HANKE 15: Viestintä / Tulosten hyödyntäminen

__

Myllylä, Yrjö (2013). Arktisen meriteknologian ennakointi – Uudenmaan pk-yritysten näkökulmasta. 141 s. Uudenmaan ELY-keskuksen julkaisuja 13/2013. <http://amtuusimaa.net/2013/06/01/arktisen-meriteknologian-ennakointi-loppuraportti/>

Yritysten promotointiin aiemman ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen aikana ja esikunnan toimesta liikkeelle laitettu hanke:

Myllylä, Yrjö (2008). Industrial, Logistic and Social Future of the Murmansk Region – Summary of the Doctoral Dissertation by Yrjö Myllylä. 64 p. Publications of the Ministry for Foreign Affairs of Finland 3/2008. <http://aluekehitys.internetix.fi/fi/sisalto/uutiset/uutiset/ummurmanskkirja>

Sponsored by Cargotec, Aker Arctic Technology, Finstaship, Lapland Chamber of Commerce, Municipality of Salla, Barents Group Ltd and Management & Transportation Experts Matrex Oy

Kategoria(t): 1. ALUEKEHITYS, 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, 3. STRATEGIAPROSESSIT, 4. Osaamis- ja koulutustarpeiden ennakointi, 6. Kaivostoiminta, 7. Logistiikka ja yhteydet, 8. Energia ja ympäristö, 9.1 Matkailu, METODI Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s