”Pohjoisen kaivosliikenteen tulevaisuus”


Tiistaina 12.3.2013 klo 17-20 Tieteiden talo, Kirkkokatu 6

Pohjoisen kaivosliikenteen tulevaisuus, alustaja johtava rata-asiantuntija Markku Pyy Liikennevirastosta, kommentoijat toimitusjohtaja Yrjö Myllylä Aluekehitys Oy:stä ja toiminnanjohtaja Pekka Suomela Kaivannaisteollisuus ry:stä,  juontaja Pekka Rytilä. Yhteistilaisuus Liikennesuunnittelun seuran ja Suomen Rakennusinsinöörien liiton tulevaisuustoimikunnan kanssa.

Lähde: Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Helsingin toimintaryhmä

***

Markku Pyy, alustuspuheenvuoro

Yrjö Myllylä, kommenttipuheenvuoro

Puheenvuorojen ja keskustelujen äänitteet Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Helsingin toimintaryhmän sivuilta http://tutuhesa.blogspot.fi/

Kuvia tilaisuudesta

Yleisökuva

***

Poimintoja / suoria lainauksia Tutuhesan sivuilta tilaisuuden yhteenvedon esittelystä

http://tutuhesa.blogspot.fi/

Tarvitaanko Lapin kaivoskuljetuksiin rautatietä?

Kyllä, mutta vain Perämeren satamiin, ei Jäämerelle. Tähän tulokseen päättyi Liikenneviraston selvitys, jonka esitteli Markku Pyy.

Yrjö Myllylällä oli lennokkaammat visiot. Hän pysyy näkemyksessään, että proaktiivinen pitää olla myös, jos kehitystä halutaan. Koska on ilman muuta selvää, että kaivosalan kehitys, on logistiikan kehittämistä tiedon, rahan liikuttamisesta, hihnakuljettimiin ja laivoihin ja logistiikan kautta asioita voidaan edistää. Eli pitäisi olla tiedossa priorisoituna yhteiskuntavaikutuksiltaan keskeisimmät teemaan liittyvät toimenpiteet (tällöin teema-alue voi jopa laajentua koulutus- ja tutkimuskysymykseksi, jos niin halutaan).

Toiminnanjohtaja Pekka Suomela Kaivannaisteollisuus ry:stä muistutti, että kaivoksiin tuodaan lähes yhtä paljon  ja jopa enemmän materiaaleja kuin niistä kuljetetaan pois.

Katso koko esittely http://tutuhesa.blogspot.fi/

***

Katso myös artikkelikokoelma

”Kaivosalan kehittäminen vaatii mandaatin muutosnavigaattorille”

Kategoria(t): 1. ALUEKEHITYS, 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, 3. STRATEGIAPROSESSIT, 5. Koillisväylä, Arktinen meriteknologia, 6. Kaivostoiminta, 7. Logistiikka ja yhteydet, METODI, O. YHDYSKUNTASUUNNITTELU JA MAANKÄYTTÖ Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s