Telakoiden tuottavuuden nostaminen, offshore-puolen koulutuksen edistäminen, kylmässä arktisessa toimivien materiaalien kehittämisohjelma keskeisiä edistettäviä teemoja AMT-Delfoin 2. kierroksen perusteella


Arktisen meriteknologian ennakointihankkeen Delfoi-paneelin 2. haastattelukierroksen yhteenveto on valmistunut. Koko paneeli priorisoi seuraavat tärkeiksi / tärkeimmiksi kehittämishankkeiksi Uusimaa ja Suomi tasolla, jotta panelistien esittämä toivottu ja mahdollinen tulevaisuus toteutuisi:

1. Telakoiden tuottavuuden nostaminen,

2. Offshore-puolen koulutuksen lisääminen,

3. Kylmässä/arktisessa toimivien materiaalien (ml. rakenteiden) kehittämisohjelma,

4. Projektiosaamisen vahvistaminen,

5. Arktisen meriteknologian jäämallilaboratorio suureksi ja kansainväliseksi,

6. Jäämanagement- ja jäissäkulkemisen simulaattoritoiminnan kehittäminen,

7. Arktisen meriteknologian visuaalinen tuominen Suomen vienninedistämismateriaaleihin ja foorumeihin esim. Finpron, työ- ja elinkeinoministeriön ja ulkoasiainministeriön toimesta, kuten 1990-luvun alussa tuotiin risteilyalukset.

Muut paneelin aiemmilla kierroksilla esittämät ja tulevaisuusverstaassa esitetyt ideat testattiin myös ja löytyvät raportin alkupuolelta tiivistetysti. Tulokset ovat alustavia ja saattavat sisältää kopiointi- tms. virheitä. Lopulliset tulokset ja niiden analyysi ja tulkinta valmistuu ”tarkistuslaskentojen” jälkeen lähikuukausina ja tuloksia täsmmennetään tarvittaessa.

AMT-ENNAKOINNIN YHTEENVETO, Delfoi-paneelin 2. kierros.

Kategoria(t): 1. ALUEKEHITYS, 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, 3. STRATEGIAPROSESSIT, 4. Osaamis- ja koulutustarpeiden ennakointi, 5. Koillisväylä, Arktinen meriteknologia, 6. Kaivostoiminta, 7. Logistiikka ja yhteydet, 8. Energia ja ympäristö, 9.2 Kauppa, rakentaminen, ICT, hyvinvointi, palvelut, METODI, O. YHDYSKUNTASUUNNITTELU JA MAANKÄYTTÖ Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s