EU:n paras alueellinen ennakointikäytäntö – RD Video


Tällä videolla esitetään EU:n parhaimman alueellisen ennakointikäytännön lyhyt historia, kriteerit ja joitakin verkosta löytyviä sovellusesimerkkejä. Ajattelutapaan soveltaen on kehitetty Suomessa mm. videon tekijän Yrjö Myllylän ja ennakoinnin asiantuntija Jouni Marttisen keskeisestä toimesta alueellisen ennakoinnin käytäntö, joka on arvioitu EU:n parhaimmaksi EU:n komission YK:n ILO:lta tilaamassa arvioinnissa. Käytäntö ja sen lyhyt historia on esitelty mm. referee-artikkelissa Futura 4/2012 numerossa ”Ennakointi demokratian vahvistajana. Suomalaiset ennakointikäytännöt menestyvät eurooppalaisessa vertailussa” (Myllylä, Yrjö & Jouni Marttinen & Jari Kaivo-oja). Menetelmän lyhyt kuvaus on myös Futuuri 3/2011 numerossa artikkelissa ”Työvoima- ja koulutustarvetutkimus valittu keskeiseksi eurooppalaiseksi enakointikäytännöksi”.

Selkeimpänä sovellusesimerkkeinä arviointikriteerin elementit sisältäneenä etenkin Varsinais-Suomessa sovelletun ns. Työvoiman ja koulutuksen tarvetutkimuskonseptin lisäksi voidaan mainita mm. ”Arktisen meriteknologian ennakointi Uudenmaan pk-yritysten näkökulmasta” (Uudenmaan ELY-keskuksen raportteja 13/2013). Lisäksi parhaimman ennakointikäytännön elementtejä ansiokkaasti soveltaen voidaan mainita ”Koillis-Suomen elinkeinostrategia 2011-2015: Pohjoisen luottamuksen, luonto-osaamisen ja perheyrittäjyyden menestystarina” (Naturpolis Oy, Nordic Business Center -julkaisuja). Käytännön elementtejä on implementoitu ja joitakin edelleen kehitetty pandemia-ajan olosuhteisiin Kymenlaaksossa osana ”Etiäinen – Kymenlaakson koulutus- ja osaamistarpeiden ennakointihanketta” (Myllylä & Vänttinen 2020, s. 32-36).

Kategoria(t): 1. ALUEKEHITYS, 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, 3. STRATEGIAPROSESSIT, 4. Osaamis- ja koulutustarpeiden ennakointi, METODI Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s