Nouseeko Suomi?


FB-kirjoitukseni 19.3.2016 pohjalta:

Taloustieteen professori Matti Viren ei ole kovin optimistinen Suomen tilanteesta Turun Sanomien 18.3.2016 Mielipide-kirjoituksen perusteella. Itse olen siinä mielessä positiivisemmalla mielellä, että uskon suunnan nyt osittain kääntyneen. Optimismiani rasittaa toisaalta lukuisat kalliit megaluokan ”virheet”, joita on maksettava pitkään, ne maksavat loppupeleissä ehkä enemmän kuin viime aikoina puhutut ylisuuret palkat yms. Niitä ei voi devalvoida pois yhden hallituksen aikana, pikemmin vuosikymmenten aikana, jos kaikkia silloinkaan. Selityksiä näille virheille on lukuisia ja suuria sellaisia on tehty esim. viimeisen 10 vuodenkin aikana paljon, syinä voisivat olla historiattomuus, Venäjän pelko, idealismi, oman ryhmän tai oman näennäisen edun ajaminen, yli päätään ajattelemattomuus, kokemattomuus, vallanhimo, hallinnon keskusjohtoisuus jne. Esim. seuraavien ylimääräiset kustannukset arvioin olevan jokaisen useita miljardeja / vuosi:

Turun Sanomat, Matti Viren, 18.3.2016.

Ks. myös

SUOMEN VISIOSTA: “Suomi elää tulevaisuudessa metsän lisäksi merestä ja maaperän rikkauksista sekä arktiseen ympäristöön kytketystä osaamisesta“

 

Kategoria(t): 1. ALUEKEHITYS, 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, 3. STRATEGIAPROSESSIT, 7. Logistiikka ja yhteydet, 8. Energia ja ympäristö, O. YHDYSKUNTASUUNNITTELU JA MAANKÄYTTÖ. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s