Vaikuta kevyen liikenteen olojen kehittämiseen Suomessa – ennakotilaa kirjaa


Vaikuta kevyen liikenteen olojen kehittämiseen Suomessa – ennakotilaa kirjaa. Ota yhteyttä!

.

Liikennementori Mauri Myllylä Odessan puistossa Oulussa elokuussa 2014. Oululaisen kevyen liikenteen osaamisen yksi lähtökohta on näkemys, että keyvyen liikenteen verkko pitää olla erillinen, ei pääteitä myötäilevä.

Oulun kaupunki tunnetaan toimivasta kevyen liikenteen järjestelmästä. Oulun kaupunki isännöi helmikuussa 2013 maailman ensimmäistä talvipyöräilykongressia. Samassa kongressissa kansainvälinen yhteisö nosti Oulun  maailman parhaimmaksi talvipyöräilykaupungiksi. Oulun kaupungin liikennejärjestelmän saavutukset kestävät vertailun monella eri osa-alueella, jonka vaikutukset ovat ulottuneet yliopistossa mm. siltatutkimuksen nousuun maailman kärkeen ja yrityselämässä lukuisten yritysten syntyyn etenkin yhdyskuntasuunnittelun osa-alueella.

Vaikka tuloksissa on kyse aina yhteistyöstä, on persoonien merkitys yhteiskunnassamme niiden takana mieluummin aliarvioitu kuin yliarvioitu. Mauri Myllylälle on ollut ratkaiseva ja kiistaton vaikutus. Tätä osaamista, millä Oulun järjestelmä on rakennettu, on vuodesta 2000 pyritty aktiivisemmin tuomaan myös muun Suomen tietoisuuteen. Oulun kaupungin liikennesuunnittelusta tuohon asti vuosikymmenet vastannut Mauri Myllylä siirtyi tuolloin Tieliikelaitoksen ja liikenneministeriön konsultiksi erityisesti valtakunnalliseen kevyen liikenteen edistämisen projektiin. Mauri Myllylän osaamisessa yhdistyy syvällinen näkemys liikennejärjestelmistä, vaikuttamisesta niiden toteutumiseen mentoriosaaminen ja viestintä mukaan lukien. Mauri Myllylä on kantanut esimerkillisellä tavalla vastuutaan Suomen kehittämiseksi ja haluaa siirtää nyt kokemustaan jälkipolville.

Häneltä oppineena voisi sanoa, että ”hyvin suunniteltu on puoleksi tehty” tai ”on katsottava sen alueen etua, missä asuu ja vaikuttaa”. Seuraavassa on johdantoa hänen teoksensa esittelyyn, joka on jatkoa teokselle ”Katu, Koulu ja Kaupunki – Yhdyskuntasuunnittelua ihmisen näkökulmasta” (kuva alla):

Mauri Myllylä:

”Teoksen esittely

Julkisuudessa näemme ja kuulemme tämän tästä jonkun emeritusasiantuntijan puheenvuoron ajankohtaisesta tapahtumasta tai hankkeesta. Syrjään jäänyt osaaja saattaa edelleen tuntea pätemisen tarvetta tai hänen sanottavansa omaa painoarvoa. Ølen toteuttamassa oman puheenvuoroni kirjahankkeella Vaikuttaminen kävelyn ja pyöräilyn hyväksi. Hiljainen tieto käyttöön. Kirjaa ei ole kukaan tilannut. Apuraha-anomukseni julkisille yhteisöille ja yksityisille tahoille eivät ole tuottaneet tulosta. Olen vienyt hanketta eteenpäin omakustanteena. Yritän saada kirjanmyyntituloilla katetta painatukseen. Henkistä tukea ja potkua työuran pidennykseen ovat antaneet Pirkko Myllylä ja Yrjö Myllylä Aluekehitys RD.”

Lue koko esittely tästä.

Lisätietoja ja tilaukset:

Mauri Myllylä, mauri.myllyla@navico.fi, 040 502 3825

Yrjö Myllylä, yrjo.myllyla@rdmarketinfo.net, p. 0500 450 578.

Kategoria(t): 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s