III International Arctic Forum ”The Arctic – Territory of Dialogue” 24-25 September, Salehard, Russia


Murmansk, ydinjäänmurtaja Lenin, 23.11.2011. Kuva YMy

Murmansk, ydinjäänmurtaja Lenin, 23.11.2011. Kuvassa puhujakorokkeen ”kulman kohdalla” on Obinlahtea. Syvemmällä Objoen varrella sijaitsevat prosesidenttien tapaamispaikat, mm. Arktisen neuvoston kokouspaikka Salehard. Kuva YMy

III International Arctic Forum ”The Arctic – Territory of Dialogue” 24-25 September, Salehard, Russia.

Kirjoittaja on valmis koulutuksen kautta välittämään terveisiä Salekhardin konferenssista, jossa myös presidentti Sauli Niinistö ja Vladimir Putin pitävät puheet. Edustajamme on mukana konferenssissa venäläisten kutsusta ja voi tulla kertomaan Suomessa järjestettyyn koulutustilaisuuteen terveisiä. Samalla voidaan luoda laajemmin visiota arktisisista mahdollisuuksista ja toimijoiden roolista niiden realisoimiseksi.

Salekhard on Jamalin tuntumassa Objoen varrella Venäjän kaasuteollisuuden keskusalueella ja monien vielä hyödyntämättömien öljylähteiden alueella. Jamal näkyy tämän artikkelin taustakuvassa oikealla.

YLE Nyheter 23.9.2013: President Sauli Niinistö reser i dag till Ryssland för ett tre dagar

YLE Uutiset 23.9.2013: Presidentti Niinistö matkustaa Venäjällelångt arbetsbesök.

Arktisen ympäristön ominaisuuksia on nopeasti muuttuvat sääolosuhteet ja mahdollisuuksia siitäkin huolimatta toiminta, katso Iltasanomien uutinen 24,9,2013 ”Oikukas sää oli pilata koko Niinistön Venäjän reissun”

Ennen Salehardin tapaamista Niinistö ja Putin tapasivat Fortumin voimalan avajaisissa Njaganissa. Iltasanomat 24.9.2013: ”Venäläiset nimesivät tähden Fortumin voimalan kunniaksi – Putin ja Niinistö tapaavat täällä”

Meriteollisuuden kehittämnen on keskeinen teema, millä Venäjän rikkaan alueen luonnonvaroja voidaan hyödyntää. Tarkempia tuloksia meriteollisuuden kehittämistarpeista aluetta silmälläpitäen näet tuoreesta ennakointijulkaisusta ”Arktisen meriteknologian ennakointi”, josta jo itsessään riittää monen puheen, tapaamisen ja jatkoprosessin aihetta.

Kategoria(t): 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, 5. Koillisväylä, Arktinen meriteknologia, 6. Kaivostoiminta, 7. Logistiikka ja yhteydet, 8. Energia ja ympäristö, 9.2 Kauppa, rakentaminen, ICT, hyvinvointi, palvelut, IN ENGLISH, O. YHDYSKUNTASUUNNITTELU JA MAANKÄYTTÖ Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s