Liikennementori: ”Hiljainen tieto sai Nobel-palkinnon”


Liikennementori kirjoittaa 18.10.2012 blogissaan:

”Tiedetään, että suurin osa maailmankaikkeuden materiasta on pimeää ainetta, joka kuitenkin painovoimallaan vaikuttaa sen suurten rakenteiden liikkeisiin ja tapahtumiin. Pimeän aineen luonne on vielä mysteeri. Salaperäinen hiljainen tieto on myös koko ajan keskellämme vaikuttaen ja tekemällä  omaa työtänsä. Hiljaista tietoa kannattaa etsiä, tutkia ja käyttää hyväksi omilla toimialoillammekin.

Hiljaista tietoa voidaan luonnehtia monilla tavoilla. Se on usein vaikeasti tunnettavaa tai tunnistettavaa. Se voi olla syvällä kokemuksissa, taidoissa, intuitiossa, vaistojen varassa tai oivaltamisen takana. Hiljainen tieto on tilannetajua, vaikeiden tilanteiden hallintaa tai muuta vähemmän konkreettista ja näkyvää.

Voiko hiljainen tieto olla vaikkapa itsetietoisuuden vastakohta? Tyypillistä nimittäin on, ettei hiljaisen tiedon omaava tiedosta sitä itsekään…”

Lue koko artikkeli Liikennementorin blogista http://liikennementori.wordpress.com

 

 

 

Kategoria(t): 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, METODI, O. YHDYSKUNTASUUNNITTELU JA MAANKÄYTTÖ Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s