Lappi vuonna 2100, Lapin kansan aluekehittämisartikkeli


Lapin Kansa 17.5.2015 (artikkeli avautuu linkistä)

Useamman asiantuntijan haastattelu Lapin kansassa osoittaa, että asiantuntijoiden mielipiteissä on eroa. Tätä RD Aluekehitys on hyödyntänyt yli 20 vuotta Delfoi-sovelluksissa. Normaalisti kehityspäätökset tehdään yksittäisen asiantuntijan tai ehkä äänekkäimpien, vaikutusvaltaisimpien tms. suosituksista. RD Delfoi-sovelluksilla haetaan yhteinen mahdollinen ja haluttava pitkän aikavälin tulevaisuus sekä sen vaatimat lähiajan toimenpiteet (ks. esim. Yrjö Myllylä / Koillis-Suomen elinkeinostrategia 2011-2015) EU:n parasta alueellisen ennakoinnin käytäntöä soveltaen. Myös osaamistarpeiden ennakointi ja sen yhdistäminen aluekehitysvisioon on RD Aluekehityksen sovellusten lähtökohta, kuten Lapin Kemi-Tornion casessa. Vain rohkeasti ja osavaasti  tilaamalla voi saada kehitystä.

Dia1

.

Dia1

.

Dia2

.

Dia3

.

Dia4

.

Lue myös:

Artikkelissa puhutaan mm. kaivostoiminnan edistämisestä, ks. lisää perusteita mm.

20 vuotta sitten osaamisen alttarille eli ICT:lle rakennustekniikan, kaivosten pohjaosaamisen yms. uhrannut (ks. Kaleva-kirjoitukseni 1996) Oulun yliopisto poliittisten päättäjien tahdosta on nyt vuonna 2016 perustanut  kaivannaisalan tiedekunnan, enimmäiset alan maisterit valmistuivat 2014. Rakennustekniikan yksikön / tiedekunnan palauttaminen vielä tarvitaan, jotta pohjat pitävät ja ympäristö kiittää:

Artikkelissa Yrjö Myllylä perustaa puheensa keskeisesti mm. Vahvojen ennakoivien trendien tutkimukselle. Lue lisää siitä mm. seuraavista:

 

 

Kategoria(t): 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s