Alkoholismiin tai sen ensioireisiin on syytä herätä. Kun haluaa muutosta, apua voi saada. Esim. auttaisiko Minnesota-Hoito?


Elämän eri osa-alueille pätee kaava: Kolkuttavalle avataan, kysyjälle neuvotaan tie. Mutta se kysymys tai halu muuttaa nykyistä tilannetta, pitäisi ensin olla. Elämme niin yhteiskunnallisissa asioissa kuin yksityiselämän asioissa usein uskomuksissa, joita pitäisi tarkistaa parempaa tulevaisuutta saadaksemme. Syy yhteiskunnallisiin ongelmiin on puheissamme muissa puolueissa tai naapurimaan politiikassa, globaalissa taloudessa jne., syy ja vastuu ulkoistetaan niiden hoidossa muille, vaikka jokainen voimme tehdä jotakin konkreettista asioiden parantamiseksi. Ehkä sama malli on käytössä usein yksityiselämän ongelmia selitettäessä, niistä on helppo syyttää muita. Sillä tavalla voi äärimmilleen vietynä  välttää kokonaan oman vastuunoton asioiden parantamisessa.

Näkökulmia alkoholismiin ja sen juuriin on varmasti monia alkaen oman elämän varhaiskokemuksista ja tunnetiloista, pettymyksistä, niiden toistumisesta myöhemmin pienemmästäkin aiheesta yhtä suurena, lohdun hakemiseen alkoholista jne. Muillakin ja erilaisilla tapahtumilla, sodilla, työttömyydellä, kuolemilla, äkkimuutoksilla omassa elämässä on varmasti syynsä tilanteeseen, mutta apua pitäisi lähteä hakemaan itse muutokseen. Pääasia olisi, että kysymys heräisi muuttaa elämäänsä. Kysymyksen herättäminen asiassa olisi itsensä lisäksi myös keino osallistua Suomen pelastamistalkoisiin ja siihenhän nyt tarvitaan kaikki. Aina on toivoa paremmasta eikä toivoa kannata koskaan menettää.

Muistan, kun eräs yrittäjä, joka antoi muutamia toimeksiantoja ja oli aikoinaan ollut alkoholisti, mutta raitistunut,  sanoi ihastelleensa, kun hän vuosien päästä sai kuulla lintujen laulua. Sitä hän ei ollut kuullut vuosiin herätessään hiekkalaatikosta yösijaltaan. Ihminen tuskin laakkaa syiden hakemista ulkopuoleltaan, mutta jokaisen olisi yritettävä myös itse vaikuttaa asioihin.

Uusi FB-kaveri linkkasi seinälleen havainnollisen ja pysäyttävän kuvan. En ole hoitomenetelmään perehtynyt, mutta kaaviokuva antaa varmasti kaikille ajattelemisen aihetta ja parhaimmillaan herättää kysymyksiä. Seuraavassa linkissä on viittaamani kuva  Minnesota-Hoito FB-sivulla ja seliteteksti:

https://www.facebook.com/pages/Minnesota-Hoito/459053280869230?fref=photo.

Kategoria(t): 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI, METODI Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s