Miksi?

 

.

Esittely- ja keskustelutilaisuus Kemi-Tornion alueella. Kuva YMy.

YRITYSILMASTO MUUTTUU

”Toimintaympäristömme muuttuu. Viime vuosikymmeninä käytössä olleilla kehittämismenetelmillä ei yksin selvitä nykypäivänä eikä tulevaisuudessa. Olennaista selviytymisen kannalta on ymmärtää syvästi, mitä tarkoittavat mm. asiakaslähtöisyys, sitoutuminen, verkostoituminen, markkinaymmärtäminen ja pk-yrittäminen.”

”Pääosin nykyinen kehittämistyö, suunnittelu ja konsultointi lähtevät ns. mekanistisesta ajattelusta, jossa ei voi olla sijaa em. keskeisille prosesseille. Työskentelymenetelmät eivät aidosti huomioi ihmistä, yrityksiä ja asiakkaita. Ne eivät luo yhteistyötä ja verkostoja, eivät paranna markkinaymmärrystä eivätkä tue pk-yrittämistä. Tällainen työskentely koetaan usein raskaaksi ja aikaavieväksi tulosten jäädessä vähäpätöisiksi.”

Sivuston kirjoittaja perustaa koko toimintansa uudelle ajattelulle ja toimintafilosofialle. ”Keskeistä on prosessoivien ja asiakaslähtöisten menetelmien käyttö, joiden avulla kyetään luotettavasti ohjautumaan tulevaisuuteen nopeastikin muuttuvissa olosuhteissa. Lähtökohtana ja täydentävinä tietoina voidaan hyödyntää myös perinteisillä metodeilla tuotettua tietoa, jota jalostetaan Delfoi-menetelmällä.”

.

Esittely- ja keskustelutilaisuus Elinkeinoelämän keskusliitossa Helsingissä. Kuva YMy.

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ ON KESKEINEN VALINTA

Delfoi-menetelmä on kirjoittajan mukaan ja hänen tapaansa käytettynä kuin paras ja jatkuvasti kehittyvä tietokoneen käyttöjärjestelmä, jolla käytetään muita ’ohjelmia’ kuten analyysivälineitä ja avainkäsitteitä. Analyysivälineistä mainittakoot klassinen SWOT-analyysi, Bostonin Consulting Groupin tuoteportfolioanalyysi, tai tulevaisuudentutkimuksen piirissä tunnettu toimintaympäristön PESTE-analyysi sekä muut vastaavat asiantuntijatietoa hyödyntävät analyysimenetelmät.

Delfoi-menetelmällä luodaan sisältöä keskeisille tulevaisuudentutkimuksen ja muiden tieteenaloja käsitteille, kuten megatrendeille, heikoille signaaleille, villeille korteille tai mustille joutsenille, klustereille, ja tutkitaan näiden ja muiden käytettävien käsitteiden keskinäisyhteyksiä valitussa soveltamisen kohteessa.

.

Yrittäjätapaaminen maakunnassa. Kuva YMy.

TAVOITTEENA TOIMINNAN SUUNTAAMINEN JA KEHITYS

Delfoi-menetelmällä tuotettuja tuloksia käytetään päätöksenteon lisäksi koulutuksessa, kuten seminaarien ja tulevaisuusverstaiden ja -pajojen lähtötietoina. Näin ydinosaamisen pohjautuva soveltaminen tuo jatkuvasti tuoretta tulevaisuustietoa ja välittömästi hyödynnettävää aineistoa kaikille oppimisen ohjauksen lohkoille, jotka ovat
– henkilökohtaisten tavoitteiden selkiinnyttäminen
– markkinoiden ja kysynnän selvittäminen
– tuoreen tutkimuksiin perustuvan asiatiedon tuottaminen
– henkinen rohkaisu
– käytännön toiminnan ohjaus.
Seminaarien, työpajojen ja verstaiden tulokset voidaan puolestaan syöttää Delfoi-prosessiin jatkojalostettavaksi – tekijän konsultoiman ja osaltaan kehittämän EU:n parhaimmaksi alueelliseksi ennakointikäytännöksi valitun mallin mukaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s