”Jos haluat elää, tee Venäjä-yhteistyötä”


Venäjän Kauppatie-lehdessä oli toukokuussa 2006 nuoren tutkijan haastattelu, http://www.datsha.com/uutiset/100506.shtml:

Miten suomalaisesta miehestä tulee Venäjä-tutkija?

Tutkija väitöskirjan kanssa yhtä aikaa valmistuvan omakotitalotyömaansa edessä. Kuva Vlad Maltsev.

Yrjö Myllylä on tulevaisuudentutkija, joka selvittää tällähetkellä Murmanskin alueen kehitystä. Hänen tutkimustaan kohtaan on osoitettu runsaasti myönteistä mielenkiintoa. Tutkimusta voi seurata Oy Aluekehitys RD:n kotisivuilta: http://www.rdmarketinfo.net. Myllylä on soveltanut jo noin 10 vuotta täysipäiväisesti tunnetuinta tulevaisuudentutkimuksen menetelmää, ns. Delfoi-menetelmää, jolla pystytään oikein sovellettuna löytämään myös kehityksen käännepisteitä. Myllylä luonnehtii, että hänen Venäjän osaamisensa on ennen muuta maantieteellistä ajattelua ja tulevaisuudentutkimuksen menetelmäosaamisen soveltamista. Myllylä vastasi 9.3.2006 kysymyksiin, miten hän kehittyi Venäjän tuntijaksi.

Jos haluat elää, tee Venäjä-yhteistyötä

Yrjö Myllylä kertoo, että opintojen ja tutkimuksen perusteella maailmankuva on muuttunut. ”Maailmankuva lienee muutosprosessissa niin kauan, kuin intensiivisesti jatkan tutkimustani.” “Jos haluat elää, tee Venäjä-yhteistyötä”, Myllylä kehittää jopa uuden sloganin ihmiselämän käyttämisestä niin, ettei aika huku totunnaisuuksiin. ”Tutkimalla Venäjää, oppii myös suomalaisuudesta ja itsestä. Olisinkin joiltain osin valmis väittämään, että venäläiset ja venäläinen yhteiskunta on niin lähellä suomalaista, että oman identiteettimme korostamisen vuoksi pidämme venäläisiä ja jopa yhteiskuntarakennetta siellä monesti itsestämme poikkeavina.” Myllylä kertoo arvostavansa venäläisissä yhteisöllisyyttä, perheyhteyttä, naisen kantavaa voimaa yhteisössään, henkisyyden korostamista materialismin sijaan ja kotiseuturakkautta. Suomalaisena hän arvostaa suomalaista infrastruktuuria ja ympäristöä.

Lue koko artikkeli tästä verkkolehdestä Miten suomalaisesta miehestä tulee Venäjä-tutkija? (http://www.datsha.com/uutiset/100506.shtml)

Kategoria(t): 2. TULEVAISUUDEN ENNAKOINTI Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s